Waarde collega,

 

De Gilde der Gentse Gastenkamers is de vereniging door B&B eigenaars voor B&B eigenaars in Gent.


De GGG heeft in zijn lange bestaan de Gentse uitbaters met raad en daad bijgestaan in de uitbating van hun gastenkamer. Het aanbod dat we de B&B eigenaars doen is intussen vrij compleet geworden :

 

  • De opname van uw gastenkamer op onze web-site. De website van de GGG scoort zeer hoog in de hit-lists van bezoekers aan Gent. Dit instrument is dan ook een belangrijke bron van boekingen. De aanwezigheid van uw zaak op de website is echter maar het topje van de ijsberg. De GGG-website geeft u ook een volledige beheersomgeving die de administratieve beslommeringen grotendeels van u overneemt. Als u een eigen website heeft zal deze aan uw GGG-pagina worden gekoppeld (op verzoek kan onze webmaster u de html-code doorgeven die de beschikbaarheidskalender van de GGG-website ook binnen uw eigen website integreert).
  • In het lidmaatschap zit ook een Rechtsbijstandsverzekering van DAS. Deze op maat gemaakt polis geeft u een rechtsbijstand voor de belangrijkste juridische conflicten waar een gastenkameruitbater mee geconfronteerd kan worden (= gebaseerd op de polis DAS N 5020 – Rechtsbijstand “All Risk”, waar onze makelaar de voor een B&B gepaste clausules heeft geselecteerd) . Bij aansluiting zal u een individueel afschrift van de polis ontvangen.
  • Als u aansluit bij de GGG wordt u meteen ook lid van de VZW KSLV (Kleinschalige Stedelijke Logies Vlaanderen). Deze VZW is opgericht door de gildes van Gent, Antwerpen en Brugge om de kleinschalige gastenkamers van de Kunststeden (incl Mechelen & Leuven die later zijn aangesloten) te vertegenwoordigen bij de Vlaamse en Federale overheden en overheidsdiensten. We zouden dit de 'politieke' arm van de GGG kunnen noemen. Als lid profiteert u dus mee wanneer de GGG/KSLV de belangen van de kleinschalige B&B’s verdedigt (ter info, leden van de raad van bestuur van de GGG zetelen ook in de KSLV).
  • Als u als lid naar de Algemene Vergadering komt, heeft u meteen zeg over de werking van onze Gilde. U krijgt alle informatie uit ‘eerste hand’ en u kan kennis maken met uw collega’s.
  • Als lid profiteert u mee van alle promotie-activiteiten die onze Gilde opzet.
  • De GGG heeft intussen een bevoorrechte relatie opgebouwd met de Stad Gent en met Toerisme Vlaanderen. We organiseren van ook vaak gezamelijke campagnes, en werken samen aan de promotie van onze stad (o.a. via het huisvesten van journalisten).
  • Een aantal van onze sponsors geeft voordelen aan uw gasten wat u uiteraard interessanter maakt dan uw collega niet-GGG-lid.
  • Publicaties & promomateriaal geproduceerd door de GGG wordt verdeeld op vele internationale beurzen, zodat uw B&B ook in het buitenland bekend geraakt.
  • U kan beroep doen op de Raad van Bestuur en andere leden om u bij te staan bij vragen en/of problemen (o.a. via de GGG-community op Facebook).


Om aspirant leden optimaal te informeren heeft de raad van bestuur een zeer uitgebreid handboek geschreven. Hierin vind u alle informatie omtrent het starten (en in regel stellen) van een B&B en welke service u van de GGG kan verwachten.
Als u interesse heeft om aan te sluiten, neem dan gerust contact op met onze voorzitter (secretariaat@bedandbreakfast-gent.be).